شنبه ٥ فروردين ١٣٩٦ -

مدیریت آمار و فناوری اطلاعات




گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۸ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۲۹۵ مورد

تعداد بازدید های دیروز : ۴۶۰ مورد

تعداد بازدید های هفته : ۳۰۲۷ مورد

تعداد بازدید های کل : ۸۱۳۶۴۰ مورد

پر بازدید ترین روز : ١٤٠١/٤/١١ - ۷۵۴ مورد

وبومتریکس


وبومتریکس - دانشگاه های ایران

 
 
رتبه بندی وبومتریک شاخصی است برای رتبه بندی وب سایتهای دانشگاه ها و مراکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی دنیا که توسط آزمایشگاه سایبرمتریک (CINDOC) واحدی از انجمن ملی تحقیقات اسپانیا تهیه می شود. وبومتریک 8000 دانشگاه دنیا را بر اساس اطلاعات مبتنی بر وب آنها سالیانه دو بار در دی ماه و تیر ماه تحلیل می کند.

رتبه بندی وبومتریک متشکل از یک پایگاه داده شامل 15000 دانشگاه و بیش از 5000 موسسه و مرکز تحقیقاتی می باشد. 8000 دانشگاه اول در رتبه بندی وبومتریک مشخص شده و دانشگاه های دیگر نیز در رتبه بندی محلی و جزئی تر آمده است.

5 دانشگاه ایران در 1000 رتبه اول دنیا قرار دارد که در این بین از دانشگاه های علوم پزشکی تنها دانشگاه علوم پزشکی تهران دیده می شود.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد بعد از دانشگاه علوم پزشکی تهران و شیراز در جایگاه سوم قرار دارد.

معیارهای رتبه بندی جولای 2012

این رتبه بندی از سال 2004 رتبه بندی وب ‌سالی دو بار انتشار می یابد که بیش از 20 هزار موسسه در سراسر جهان را پوشش می دهد. هدف از این رتبه بندی، ایجاد انگیزه برای موسسات و محققان برای حضور در وب و انعکاس فعالیت آنهاست. به منظور ارتقا کیفیت رتبه بندی در نسخه جدید رتبه بندی، معیارها تغییر داده شده است.

معیارهای رتبه بندی سایت ها جولای 2012
 
 

معیار

میزان تاثیر

PRESENCE

20%

IMPACT

50%

OPENNESS

15%

EXCELLENCE

15%

 
 

Present حضور (20%)

تعداد صفحات ساب دومین های دانشگاه Index‌ شده در موتور جستجو google می باشد، در این شمارش هر صفحه وب، شامل همه فرمت ها (استاتیک و داینامیک) محاسبه شده است. این آیتم یک معیار مناسب از فعالیت های انجام شده توسط دانشگاه در قرن 21 می باشد.

Impact تاثیر (50%)

سنجیدن کیفیت محتوا از طریق همه پرسی های مجازی، با استفاده از شمارش لینک های خارجی به ساب دومین های دانشگاه.

این لینک ها مشخص کننده اعتبار سازمان ، کارایی علمی، ارزش اطلاعات، و سودمندی سرویس های معرفی شده در صفحات وب سایت می باشد. این اطلاعات با استفاده از دو تهیه کننده مهم majestic seo و ahrefs بدست می آید.

Oppeness(15%)

تعداد فایل های Pdf، doc،docx و ppt در گوگل اسکولار. تنها فایلهای با نام درست (به طور مثال فایلهای ‌adobe acrobat با پسوند pdf.) در بازه زمانی 2007-2011 در نظر گرفته شده اند.

EXCELLENCE( 15%)

مقالات علمی منتشر شده در مجلات جهانی با impact بالا تاثیر مهمی را در رتبه بندی دانشگاه ها دارند. برای امتیاز دهی در این شاخص از داده های ارائه شده توسط رتبه بندی scimago استفاده شده است.

قابل ذکر است آمار و ارقام انتشار یافته رتبه می باشند و ارزشهای خام استفاده شده در محاسبه نیستند.
 

راه های افزایش رتبه سایت دانشگاه ها در رتبه بندی وبومتریک (Webometrics)


بدیهی است برای افزایش رتبه در وبومتریکس می بایست شاخص های چهار گانه را مورد توجه قرار داد. تولید محتوای روزآمد و کارا در وب سایت بهترین راه حل خواهد بود.
هرچند ظاهرا تمامی معیارهای رتبه بندی وبومتریک به محتوای موجود در وب سایتها بستگی دارد، لیکن با توجه به اینکه ابزار مورد استفاده رتبه بندی وبومتریک (Webometrics) برای بررسی میزان، نوع و حجم اطلاعات موجود در وب سایت ها، موتورهای جستجو (Search Engine) هستند لذا وضعیت وب سایت در موتور های جستجو معیار بسیار مهمی می باشد.
بهبود وضعیت یک وب سایت در موتور جستجو به معنی بهتر، کاملتر و سریعتر دیده شدن وب سایت توسط ربات های جستجو گر و در نتیجه بالاتر آمدن وب سایت در جستجو ها و در نهایت بازدید بیشتر از وب سایت است. رتبه بندی وبومتریک (Webometrics) یکی از معیارهای اصلی خود را وضعیت و تعداد صفحات Index شده توسط موتورهای جستجو قرار داده و لذا این فاکتور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. هر یک از موتورهای جستجو معیارها و فرمولهای خاص خود را برای ارزیابی وب سایتها دارند که معمولا فاکتورهای دقیق و الگوریتم رتبه بندی را بصورت محرمانه نزد خود نگهداری می کنند و در اختیار سایرین قرار نمی دهند لیکن بسیاری از فاکتورهایی که مورد توجه موتورهای جستجو هستند شناخته شده اند و مدیران وب سایتهای حرفه ای تلاش می کنند همه آنها را به بهترین وجه در وب سایت خود اعمال کنند. بر اساس مطالعات انجام شده وب سایت دانشگاههای معتبر خارجی به میزان بسیار زیادی به فاکتورهای مورد توجه موتورهای جستجو اهمیت داده و و وب سایت ها و پرتال های خود را بر آن اساس بهینه سازی کرده اند.
بسیاری از این فاکتورهای بهینه سازی در موتورهای جستجو (SEO) مربوط به محتوا و چگونگی تعریف اطلاعات در بخشهای مختلف وب سایت و برخی دیگر نیز بیشتر به ساختار فنی وب سایت مربوط است و می توان ساختار فنی را بگونه ای طراحی کرد که شاخص های مورد نظر به خوبی در آنها لحاظ شود.









جستجو
مراکز ترک اعتیاد (۱۷۹۷۰ بازدید)
مراکز تصویربرداری (۹۴۰۹ بازدید)
فرمت EXE چیست؟ (۹۳۶۷ بازدید)
شعار سال (۸۰۳۲ بازدید)

برای مشاهده اوقات شرعی کلیک نمایید ...